Jön a Yamaha Tenere 700 Rally!!!

A Yamaha új modellel egészíti ki a sikeres Tenere sorozatot (a nyitóképen a normál 700-as szerepel), ugyanis egy Tenere 700 Rally néven futó új modell hamarosan kézzelfogható lesz az üzletekben!

A napvilágot látott információk szerint az új Tenere 700 Rally egy olyan új modell, ami nemrég típus-jóváhagyást kapott Európában, amiből egyenesen következik, hogy hamarosan a boltokban is elérhető lesz!

A Yamaha jelenleg a Tenere 700-nak egy verzióját kínálja, ami különböző extrákkal és kiegészítő csomagokkal választható, amivel személyre szabható az arra érdeklődő vásárlóknak. A túrásabb irányvonalnak az „Explorer Pack”, az off-road vonalnak pedig a „Rally Pack” szerepel a kínálatban.

Kép sajnos még csak a sima 700-ról van, de a Rally változat sejthetően agresszívabb lesz!

Még nem teljesen tisztázott, hogy a Rally változat miben fog különbözni a normál 700-astól (főleg, hogy létezik hozzá a „Rally Pack” csomag), ugyanis a típus-jóváhagyási dokumentum azt mutatja, hogy ugyanolyan teljesítménnyel rendelkezik, mint a normál 700-as, 54 kW (72 lóerő). A zajszint is ugyanaz, a súly (204 kg menetkészen), a hossz (2370 mm) és a tengelytáv (1595 mm) szintén megegyezik. A terep jellegből adódóan legalább a felfüggesztésnél lehetne eltérés a normálhoz viszonyítva, de a teljes magassága is megegyezik, sőt, a hasmagasság is ugyanaz!

Szóval egyelőre rejtély, hogy mi indokolja egy szinte ugyanolyan új típus piacra dobását, hacsak nem egy minőségibb műszaki elemek (pl. futómű, elektronika, fék, stb.) használata! Az meg (talán) nem indokolja egy új modell csatasorba állítását, hogy alapból beépített off-road felszereléssel lesz ellátva, míg a „Rally Pack” csomag pedig egy felszerelhető extrákból áll.

Azért a WR450F Rally bitangul néz ki, na!

Felmerül a kérdés, hogy miért rendelkezik az új modell saját névvel és modellszámmal, miért nem a normál Tenere 700 jóváhagyását használja a gyártó? Talán egy limitált széria kiadása van soron, vagy egy Monster Energy WR450F Rally (idén ez ment a Dakar Rally-n) replikája kerül kiadásra 700-as változatban? Hamarosan megtudjuk!

További hír, hogy az A2-es kategóriának megfelelő 35 kW-os (47 lóerő) változat is jóváhagyásra került!

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés