A Bátszi Motornál is elindult a szezon!

Szöveg: Amrein László
Képek: BátsziMotor, Amrein László

Az egyre enyhébb teleknek köszönhetően, évről-évre korábban lepik el az utakat a motorosok! Idén is voltak számos olyan januári – februári napok, mikor belefért egy kis gurulás!

Szóval, a szezon márciusban elkezdődött, mind a kereskedelem, mind a sport, és mind a biztonság terén! A Bátszi Motor mindhárom ágazatban érdekelt, így egy kis szezon előtti „felmérést” készítettem Szikora Andrással (tulajdonos).

Motorosok Baráti Köre Mezőberény (MBKM)
  • Mit érzékelsz az idei szezonkezdésből?
  • Érezhetően itt a jó idő, viszont, ami számomra kicsit negatív, hogy a jelenlegi helyzetnek köszönhetően több a telefonon és e-mail-ben érdeklődő vásárló, ami azért baj, mert egy-egy kérdéssel sokkal többet kell foglalkozni, mint egy személyes vásárlásnál.
    Sok idő megy el a kérdések megválaszolásával, a részletek letisztázásával, hogy mit is szeretne pontosan az ügyfél, mekkora méret, milyen típushoz, stb.
    Ezért is kérünk mindenkit, hogy ismételje meg a hívást, ha netán nem vesszük fel a telefont, mert lehet, épp ilyen ügyintézésben vagyunk! Elnézést kérünk, és köszönjük a vásárlók türelmét, ha néha csúszunk a válasszal!
  • A szezonkezdés egyik kardinális kérdése a biztonság! Te hogy állsz ehhez a kérdéshez, főleg abban a helyzetben, hogy a fiad vezetéstechnikai oktató a Safety Hungary-nál?
  • Régi motorosként is azt vallom, hogy hasznos a tavaszi felkészülés ebből a szempontból is, ezért is vesz részt az MBKM (Motorosok Baráti Köre Mezőberény) kollektíven hamarosan egy ilyen vezetéstechnikai tréningen! A Bátszi Motor Kft. a Safety Hungary vezetés-technikai központ partnere, így kedvezményes regisztráció lehetséges a Bátszi Motoron keresztül.
    A tréningek a közúton történő biztonságos motorkezelésre tanítanak, és nem csak friss jogosítvánnyal rendelkező embereket. A tréningeket képzett instruktorok tartják. Ami számomra büszkeség, hogy egyikük a fiam, aki nem csak drag versenyző, hanem vezetéstechnikai oktató is lett az elmúlt években! Minden év elején érdemes felfrissíteni a tudásunkat a téli kihagyás miatt. Miért is jó az ilyen? Mert mindig lehet újat tanulni, illetve az eddig tanultakat biztonságosan gyakorolni. A tréningek japán tematikán alapulnak.
  • A Bátszi Motor neve mára összefonódott a hazai drag sporttal, hiszen Kunmadarason nem csak üzlet, hanem versenyzői szinten is jelen vagytok!
  • Igen, ez a sport annyira összenőtt a céggel, hogy idén két kategóriában, három motorral indulnak a Bátszi Motor Team versenyzői. Két motor a Super D1000-ben (Bátszi Motor versenyzői), egy pedig a D1000 kategóriában (Motorplexi Bolt versenyzője) fog indulni. Két GSX-R1000, és egy Hayabusa! A verseny és az üzleti összefonódás ott is tetten érhető, hogy a MotorPlexi bolttal kötött együttműködés eredményeként az általuk forgalmazott plexiket itt a Bátszi Motor üzletében is meglehet vásárolni.
Szikora Balázs

A versenyzésről kérdeztem Szikora Balázst:

„A versenyzés számomra egy régi álom volt és mindig is szerettem
legyőzni saját magamat és átlépni a határaimat. Az első versenyemet egy
Aprilia RS 50 nyergében tettem meg, ahol koromból eredően eggyel magasabb kategóriában kellett versenyeznem. Itt több-kevesebb kihagyás után egy Kawasaki nyergében, Közönség 600-ban indult újra a versenyzés. Az első évben csak egy-egy “próbálkozással”, majd a kategória egyik B futamán dobogós hellyel! Ezzel indult a siker utáni vágy, és az évek alatt
sikerült a 2019-es évben a Motul kupa összetett 2. helyét elérni. Ebben
igazából az a különlegesség, hogy az én motorom az “öregebb” karbis motor
volt. Ezek után megkaptam 2020-ban a lehetőséget édesapámtól, hogy kategóriát váltsak, és egy épített motorra üljek. Így a tavalyi szezont a SUPER D1000-es kategóriában, egy GSX-R 1000 nyergében töltöttem. Sikerült tavaly egy dobogót is elérnem illetve az Országos Bajnokságban összetettben is előkelő helyen
végeznem. Az idei évben viszont szeretnék meglepetést okozni, és még jobb
eredményeket szerezni a Bátszi Motor Team színében, egy nem a legerősebb, de egy könnyű géppel!”

  • Nem csak a drag sportban alkottok kiemelkedőt, hanem a stunt riding rendezvények terén is, hiszen a stílus évzáró rendezvényét már 2005 óta a Bátszi Motor rendezi a Motorosok Baráti Köre Mezőberény egyesülettel karöltve. A rendezvény tavaly a járvány miatt elmaradt, de mi a helyzet az idei évvel?
Streetfighter Nap finálé
  • Tavaly lett volna esedékes a jubileumi 15. Streetfighter Nap, ami sajnos az akkori korlátozások miatt nem volt megtartható, viszont reméljük, hogy idén már jobb lesz a helyzet, és bepótolhatjuk! Bárhogy is alakul az év közbeni korlátozás, mi elkezdjük szervezni a rendezvényt, ami a szokásos szeptember utolsó hétvégéje. Kivárunk az utolsó pillanatig, és, ha az akkori szabályok nem engedik megtartani, akkor majd időben értesítjük a motoros társadalmat a törlésről! Mi úgy készülünk, hogy 2021. szeptember 25-én megtartjuk a 15. Streetfighter Napot!
  • Köszönöm a beszélgetést, sok sikert az idei szezonhoz, és a MotoRage.hu mindenképp támogatja a Streetfighter Nap rendezését!
  • Még annyit így a végére, hogy megszeretnénk köszönni a vásárlóknak, hogy ebben a nehéz helyzetben is a Bátszi Motort választották, és kitartanak mellettünk!

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés