Változások a Kawasakinál: új cég, új logo.

2021. október elsejétől hivatalos a Kawasaki új motorkerékpár-gyártó cége a Kawasaki Motors Limited, ugyanis az anyacég, a Kawasaki Heavy Industries felhagyott a motorkerékpár-gyártással.

Érdemes megnézni ezt a pár perces videót

De nem csak a cég változott, hanem az eddig megszokott Kawasaki logo is átalakult. A motorkerékpárokat ezentúl a Ninja H2 és H2R modelleken használt logo fogja fémjelezni. A River Mark logo nem új keletű a Kawasaki történelmében, ugyanis már 1870-ben megjelent a Kawasaki Tsukiji Hajógyár tulajdonában lévő hajók lobogóin, ami cégből alakult később a Kawasaki Heavy Industries.

A régi / új logo már a Ninja H2 és H2R-en is megjelent

Még 2021 júniusában jelentette be a Kawasaki, hogy a 2017-es pénzügyi év óta 80%-kal nőtt a 400 köbcentinél nagyobb motorkerékpárok iránti kereslet világszerte. Ennek hatására 2021. szeptemberben Hiroshi Ito – a Kawasaki Motors Limited első elnöke – bejelentette, hogy a cég bővíti a nebraskai gyárát, valamint egy teljesen új gyártóüzemet hoz létre Mexikóban. Ezekre a projektekre 265 millió dollárt terveznek költeni, ami célja, hogy az észak-amerikai piacokon, és a világ más részein is növelni tudják a termelési kapacitásukat.

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés