John McGuinnes 100. rajtjára készül az idei Isle of Man TT-n.

Az utóbbi két év abnormális világtörténései után reméljük az idei TT rendben, a megszokott normális módon fog lezajlani.

McGuinnes nemrég ünnepelte 50. születésnapját, és rajongói nagy örömére ott lesz az idei rajtrácson is. Az elmúlt évek pandémiás időszaka miatt, tavaly erősen gondolkodott a visszavonuláson, de mint az idei rajtlista is bizonyítja, nem egyszerű kiszállni ebből a versenyzésből.

A hamarosan (május 29-én) kezdődő idei viadalon – az áprilisban közzétett rajtlista információja szerint – a 23-szoros TT győztes John McGuinnes vághat neki az első helyről a Superbike Senior (Honda Racing UK), és a Supersport (SMT Racing/Blue Earth Construction, Honda) kategóriákban.

Szóval, Guinnes nem tudott ellenállni a csábításnak, hogy bezsebelje a 100. rajtját a TT-n. További indok lehetett még a folytatásra, hogy 2021 év elején a Brit Birodalom Rendjei díjak egyikével tüntették ki, mégpedig a Member of the Order of the British Empire díjjal, amit idén év elején azzal fokoztak, hogy a Brit Birodalom Érdemrendje kitüntetést is átvehette. A kitüntetéseket mindkét esetben a „motorversenyzésben végzett szolgálataiért” kapta McGuinnes.

A birodalmi kitüntetések célja, hogy elismerjék azokat a brit állampolgárokat, akik saját területükön pozitív hatást fejtenek ki. A Brit Birodalom Rendjei díjakat V. György király hozta létre az első világháború idején, hogy elismerjék azokat az embereket, akik segítettek a háborúban, de nem közvetlen a frontvonalban.

A brit kitüntetéseknek három típusa van: Commander of the British Empire (CBE), Order of the British Empire (OBE), Member of the British Empire (MBE)

Két díjnak a tulajdonosaként Guinnes a visszavonulását elnapolta, azzal ráér majd az idei TT után foglalkozni.

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés