Időutazás – Bombikers Mc motorostalálkozó 1997, Dunaföldvár.

Szöveg és képek: Amrein László

A Bombikers Mc által rendezett motorostalálkozók Dunaföldváron, a duna-parti kempingben voltak rendezve. Én ’97-ben vettem rajta részt, és, ha jól emlékszem, akkor ez volt egyben az utolsó találkozójuk is. Rémlik valami feloszlási sztori, pedig addigra már egy népszerű rendezvényt hoztak össze.

A baloldali motor akkor volt ritkaság, a jobb oldali pedig manapság

A helyszín jó volt, hiszen a Duna-part adott egy plusz ingert mondjuk egy erdőben vagy réten rendezett találkozóhoz képest. A kempingből kifolyólag a vizesblokk is rendelkezésre állt, de a strand sem volt messze, a találkozóhoz vezető út elején.

Az akkori találkozók programjai majdnem sablonszerűek voltak, de mint már említettem, ezek közösség kovácsoló dolgok voltak, hiszen nem csak az egyéb klubok mérettették meg magukat ezeken a játékokon, hanem a klub nélküli motorosok is, baráti társaságok vetélkedtek egymás ellen. Ezek a programok általában egy nagy sörözésbe torkolltak, egymás ugratásával, heccelésével.

Ma már nemigen látni ilyen gépeket az utakon

Mint abban az időben minden találkozón, így itt is megjelentek azok a „költséghatékony” motorépítések, amik már akkor sem feleltek meg a műszaki vizsga feltételeinek, de ez abban a vad érában mégis elment. Ma már képtelenség lenne ilyen gépekkel a közúton szaladgálni.

A zenei felhozatalra már nem emlékszem, de a koncertek közti leszbi show-ról fényképes dokumentáció maradt fenn az utókornak. 🙂

Abban az időben az ilyen műsor szinte kötelező eleme volt a motorostalálkozóknak

A buli nem tartozott az országos nagyok közé, de a kemping azért megtelt motorokkal és sátrakkal. Az esti koncertekre a városból is szépszámmal bejöttek az emberek, szóval azért volt látogatottság. A szombati felvonulásra pedig elég komoly mennyiségű motoros jött össze.

Balra Oszi barátom mögött “Karasna” Tomi, jobbra: akkor még enduroval jártam a bulikat

Oszi barátom itt ismertetett össze Borka Tamással, aki a Karasna motorosbolt egyik felét jelentette akkor. Ez a mai Karasna motorosbolt elődje, ami még az Üllői úton volt. Tamást a pilismaróti Karasna motorostalálkozó egyik szervezőjeként is ismerték a motorosok, valamint a 2010-es évek első éveiben a MotoRage Magazin terjesztője is volt, az akkor már TomBiker nevű motorosboltjával.

Ha már szóba került a pilismaróti Karasna találkozó, akkor a következő Időutazás az 1997-es Karasna buli lesz.

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés