Esztergomi nyitány a motocross szakágban!

Szöveg: Gál Zoltán

A 2019- es motocross szezont az Esztergomi MX pályán rendezték meg március 23-24.-én, egy két napos rendezvény keretein belül. Minden adott volt egy tökéletes hétvégéhez, a szervezők a versenyzők elmondásai alapján nem könnyű, de kiváló minőségű pályát dobtak össze a hétvégére, ami a nézők örömére pormentesen kibírta az egész hétvégét!

A szponzorok – Red Bull, Beko – segítségével színvonalas nézőtér és ajándék várta a nézőket és a versenyzőket egyaránt, szinte fesztiváli hangulatban. A rendezők számos kedvezménnyel próbálták kicsalogatni a nézőket, mint pl. ingyenes volt a belépő a gyermekeknek, és minden motorral érkező számára. A gyermekeket ingyen motocross iskola fogadta a CL4 csapatával, a felnőtteket pedig vásári hangulat, lángos, kürtöskalács, pizza, nem mellékesen a motocross verseny mellett.

A két napos versenyen 9 különböző ország erői képviseltették magukat a rajtnál, egyes kategóriákban borsot törve a hazai huszárok orrai alá. A szakágvezetés szerint, rég nem látott erős mezőny nyitotta meg a motocross szezont, és mutatta meg magát a nagyközönség előtt! Dobogón állhatott majd minden nemzet, de a fő számokat megnyerték hazai versenyzőink. Nagy csatákat és szép számú nevezőt láthattunk az utánpótlás minden kategóriájában, ami bíztató lehet a jövőre nézve.

A 43 fős rekord nevezés a SENIOR kategória rajtrácsán megmutatta, hogy ebben a sportban sincs „korhatáros szerelem”, és méltó csatákat vívtak egymással! A profi kategóriában is rég nem látott teli startgépet láthattak a nézők, amit rengeteg top külföldi motoros fűszerezett. Így erős is lett a 40 fős mezőny, ahol csak másodpercek választották el a versenyzőket a végső diadaltól, amit az utolsó körben magyar sikerrel koronázhattunk a királyi városban!

Összességében, aki kilátogatott versenyző vagy néző, az biztos nem csalódott a rendezvényben!!!

A képeket és videókat az MX pálya oldalán megtalálhatjátok az eseményről! https://www.facebook.com/mxtrack.hu/

Eredmények: https://www.chronomoto.hu/hu/motorsport/motocross/1679-mams-nyilt-nemzeti-gold-fren-moto-complet-motocross-bajnoksag-es-kupa-1-f-esztergom-hun

(ha tetszett a cikk, szólj hozzá! Bejelentkezéshez segítség az oldal alján)

VINTAGE

Eladó motorok

Grafikai munkák

Videó szerkesztés

Eladó cuccok

Autómentés – szállítás