A Dakar Rally Szaud-Arábiába költözik!

A Dakar Rally sivatagi verseny a dél-amerikai költözés után újból helyszínt vált! 2020-tól Szaud-Arábiában kerül megrendezésre a tradicionális sivatagi rally verseny! 30 évnyi afrikai és egy évtizednyi dél-amerikai helyszín után a Közel-Keleten folytatódik a Dakar története!

Abdulaziz bin herceg Alekszej Al Saud, a Szaúd-Arábia Általános Sporthatóságának elnöke:„Vezetőink irányítása alatt álmaink és ambícióink figyelemre méltó sikertörténeteket produkáltak már eddig is sportesemények vonatkozásában! Most örömmel jelentjük be, hogy a Dakar Rally 2020-tól Szaud-Arábiában kerül megrendezésre! A Dakar Rally egy hihetetlen és felejthetetlen élmény mind a résztvevőknek, és mind a motorsport rajongóknak, akik ezen a versenyen keresztül is megismerhetik a szaudi táj szépségét!”


HRH Khalid Bin herceg Abdullah Al Faisal, a Szaúd-Arábiai Motor Szövetség elnöke:„Mindig is részt szerettem volna venni ezen a versenyen,de sajnos nem volt szerencsém hozzá, viszont most egy sokkal nagyobb álomnak vagyok a részese, hiszen országom számára nagy dolog, hogy a Dakar először nálunk kerül megrendezésre a közel-keleti régióban!”

David Castera, a Dakar igazgatója:Visszatekintve az első emlékeimre a Dakarral kapcsolatban, valamint a versenyzői tapasztalataimra, úgy vélem, ez az a rally, ami nem más fogalom, mint az út az ismeretlenbe! A szaud-arábiai helyszín lenyűgöz, és meg vagyok győződve róla, hogy így éreznek a versenyzők és társaik is! A rendezvény igazgatójaként ez egy hatalmas kihívás számomra, hogy egy ismeretlen helyszínen szembesüljünk a korlátlan lehetőségekkel! Inspirálva vagyok, hogy egy ilyen monumentális földrajzi területen kell megterveznem az itinert!”

Eladó motorok

Videó szerkesztés