Guinness-világrekord: Oldalkocsis robogóval 55.000 km-es világjárás

Matt Bishop és Reece Gilkes, más néven Sidecar Guys még 2017-ben indultak világkörüli útnak egy Honda SH300i robogóval, amire egy egyedi építésű oldalkocsit szereltek. A fogatot Gilkes szülővárosában, Banburyben állították össze.

Ezzel a szerelvénnyel indultak útnak Londonból, hogy a „Leghosszabb út robogóval és oldalkocsival” címmel Giunness-világrekordot állítsanak fel. A tervük sikerült, ugyanis a 2021-es Guinness rekordkönyvbe be is kerültek.

Hivatalosan is megjelent a világrekod

2017. július 21-én indultak útnak Londonból, és 2019. január 20-án érkeztek vissza! Ez idő alatt megtettek 34.151 mérföldet (54.641 km), 35 országot jártak be, rengeteg izgalmas kalandban, élményben volt részük, amik jó részét rögzítették is. A média figyelmet kihasználva, jótékonykodást is hajtottak végre, ugyanis pénz gyűjtöttek olyan szervezetek számára, akik a rabszolgaság és az emberkereskedelem ellen küzdenek.

Londonból indult a nagykaland

Már az ötlet is feltételezne valami motoros előéletet – vagy valami versenyzői múltat -, de a két vállalkozó szellemű fiatalember az utazás előtt nem motorozott, nem jártak robogóval, sőt, még csak kerékpárral sem! Nem sokkal korábban vizsgáztak le motorkerékpárból és egyből elkezdték szövögetni a terveiket. Az is bátorságra vall, hogy szerelői tapasztalatuk sem igen volt, így a kalandos út borítékolva volt számukra!

A háttérben Cape Town városa

A nehézségekről így nyilatkoztak a Banbury Guardian-nak: „Tudtuk, hogy küzdeni fogunk, és ez volt a lényeg. Az ötlet az volt, hogy megnézzük, meddig juthatunk el nagyon kevés pénzből, és teljesen idegen emberek segítségéből. ”

Ethiopia

A srácok összegzése szerint a világszerte megismert emberek 99%-a fantasztikusan segítőkész volt. A Covid helyzet miatt jelenleg csak tervezgetik a következő utazást!

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés