A Triumph 2024-ben a motocross világbajnokságon indul!

A Triumph bejelentette, hogy 2024-ben egy hivatalos csapattal, a Triumph Racing Team-mel vesz részt a FIM Motocross Világbajnokságon, amelyet Thierry Chizat-Suzzonival, a sportág egyik legtapasztaltabb és legsikeresebb csapattulajdonosával közösen hoztak létre.

A partnerség a Triumph két új, 250 köbcentis 4 ütemű MX kerékpárját a 2024-es MX2 osztályban állítja pályára.

Az új Triumph Racing zászló alatt – amely lefedi a Triumph versenyzéssel kapcsolatos összes tevékenységét, beleértve a Moto2-t és a Supersport versenyzést is – a Triumph és Thierry közötti partnerség egy már jól bevált és rendkívül sikeres csapatstruktúrát és létesítményeket fog felölelni.

A Triumph Racing a Triumph globális központjában, az Egyesült Királyságban, Hinckleyben található, ahol a márka kutatása, tervezése, mérnöki fejlesztése és prototípus-építése zajlik.

A motocross világbajnokság csapatának székhelye a hollandiai Eindhoven melletti Thierry versenyközpontban lesz, ahol a csapatversenyek, a műveletek és a versenyek fejlesztését végző személyzet kap helyet.

Az új Triumph motocross és enduro motorok tesztelése folyamatban van, és az egyes modellek specifikációiról, teljesítményjellemzőiről és alkatrészeiről kellő időben tájékoztatást adnak majd.

Nick Bloor – vezérigazgató, Triumph: „Új partnerségünk Thierryvel bizonyítja a Triumph hosszútávú elkötelezettségét a versenyzés legmagasabb szintje iránt. Közös szenvedélyünk a világszínvonalú teljesítmény nyújtása,….. és a tapasztalat, amit Thierry és csapata hozott, felbecsülhetetlen értékűnek bizonyul abban a törekvésünkben, hogy egy nagyon versenyképes bajnokságban helytálljunk.
A FIM Motocross Világbajnokságon való részvételünk a gyárilag támogatott Triumph Racing csapattal mérföldkőnek számít az új, csúcskategóriás terepversenyzési kampányunk kezdetén.

Thierry Chizat-Suzzoni – a Triumph Racing csapat tulajdonosa (MX2 és MXGP):
A Triumph komoly kötelezettséget vállalt arra, hogy MX kerékpárt épít, és részt vesz a FIM motocross világbajnokságon. Boldog vagyok, hogy a csapatom lesz a hivatalos Triumph Racing Team MX2-ben és MXGP-ben.
Nick Bloor és a Triumph Igazgatótanácsa nagyon világossá tette hosszú távú ambícióit a projekttel kapcsolatban, és én azt látom, hogy a gyárban mindenki erősen elhivatott ezzel kapcsolatban.
Örülök a motor fejlődésének, remekül néz ki, gyors a pályán. Vincent és a munkatársaim a Hinckley mérnökeivel együtt azon dolgoznak, hogy versenyképes csomaggá építsék fel a 2024-es MX2-es bajnokságba való bejutáshoz. Az MXGP tovább növekszik szerte a világon, nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhetek, és alig várom, hogy a Triumph-al versenyezzek.”

Ricky Carmichael – Globális terepjáró nagykövet, Triumph:
Nagyon izgatott vagyok a mai hírek miatt. A Triumph projekt kezdete óta lenyűgözött mindenki, hogy milyen keményen dolgozik.
Az egész mérnöki csoport, amely a motorkerékpárok fejlesztésében részt vett, teljesen hihetetlen munkát végzett. A prototípusok első szakaszaitól kezdve nagyon megfogott, hogy milyen jó a teljesítménye.
Azóta az Egyesült Királyságban a legújabb fejlesztéseket tesztelve elmondhatom, hogy a legmagasabb szinten képes nyerni, és higgyük el, hogy a motorosoknak, a profitól az amatőrig, az off-road modellek teljes kínálatában, nagyon tetszeni fognak, amit fejlesztettek!”

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés