Időutazás – Ghost’s Mc motorostalálkozó, 1997, Békéscsaba-Póstelek

Szöveg és képek: Amrein László

A Gyomaendrődön alakult Ghost’s Mc ’97-es találkozóján voltam, ami Pósteleken volt megrendezve, valami kemping vagy táborszerű helyen, ha jól rémlik. Korábban a Hármas-Körös partján voltak a rendezvényeik, majd a pósteleki bulikat a gyomaendrődi termál fürdő váltotta fel.

Abban az időben az XL hondák voltak a “mániám”, de ez messze elmaradt a nyitóképen lévő saját XL-emtől

Akkor kiba…..szott messzinek tűnt Kaposvártól Békéscsaba, főleg, hogy Gyula barátom Kecskeméten betankolt valami vizes benzint a Mz-jébe. Elég sűrűn meg kellett állni, de végül odaértünk!

A találkozón szintén a szokásosnak mondható motoros játékoknak örülhettünk, ami viszont emlékezetes maradt számomra, az a lassúsági verseny volt. Egy srác oldalkocsis géppel állt rajthoz, amivel ugye nem nagy kunszt lassan menni, viszont ő azt mondta, hogy felemeli az oldalkocsit és úgy versenyzik… meg is nyerte a futamát! 🙂

A felvonuláson itt is szép számmal jöttek össze a motorok, ami szerintem érintette Békéscsabát is (mit tudtam akkor én még, hogy hol járok, mi merre van az országban! 🙂 ).

Viszont, ami kötődik a későbbi életemhez a Ghost’s Mc-vel kapcsolatban, az a 2001-es nyíregyházi stunt riding verseny (leánykori nevén streetfighter), amit az a Palicz Mariann rendezett, aki a klub oszlopos tagjának, Palicz Gyulának a testvére. A kapcsolatukból adódik, hogy a rendezvény lebonyolításában a klub is részt vett, nekem viszont annyi közöm volt ehhez, hogy a 2001-es stunt versenysorozatot szervezésügyileg talán én fogtam erősebben össze a négy szervező közül. Nos, ez már a múlt, a pósteleki bulik is elmúltak, viszont a Ghost’s Mc a mai napig tevékenyen részt vesz a hazai motoros életben.

2001-ben a nyíregyházi stunt versenyen Hidi Miki

A következő Időutazás az 1997-es tatabányai motorostalálkozó és gyorsulási verseny lesz!

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés