A magyar Moto-Jungle Racing csapat személyes tapasztalat gyűjtése a LeMans-i 24 óráson

Szöveg: influencermedia.hu
Képek: Moto-Jungle Racing

A várakozásoknak megfelelően a gyári csapatok küzdöttek az előkelő pozíciókért, végül a Suzuki gyári csapata szerezte meg a győzelmet a BMW és Yamaha csapatai előtt.

Az eddigi években két magyar résztvevője volt az EWC futamoknak: Bulcsú Rezső, a Nemzetközi Motorkerékpár Szövetség (FIM) vezetőségének tagja – aki immár a 30. lemans-i versenyén vett részt – a zsűri tagjaként már szinte elengedhetetlen szereplője az eseménynek. A huszonnégy órás egyetlen magyar versenyzője, Kovács Bálint, aki negyedik éve a mezőny tagja. Ő idén a lengyel Wólcik Racing Team-ben teljesítette a versenyt.

Az idei évben a Moto-Jungle Racing tagjai is feltűntek a paddockban. A négy fős magyar delegáció a FIM főtitkára, Renaud Jeanfils úr meghívására volt jelen a legendás versenyen.

A frissen alakult magyar csapat delegációja tanulási és tapasztalatszerzési céllal utazott LeMans-ba, ahol rengeteg új információt szereztek és betekintést nyertek a gyári és szatellit csapatok működésébe.

Bulcsú Rezső úr bemutatta a versenyirányítás működését, a bírói tevékenységeket, mindezeket összefüggésbe hozva a csapat feladataival.

A delegáció tárgyalásokat folytatott Jeanfils úrral az indulás lehetőségéről, annak feltételeiről és hosszú távú céljaikról. Főtitkár úr örömmel fogadta, hogy 50 év után újra magyar csapat indul a sorozatban. Különösen elnyerte tetszését, hogy a Moto-Jungle Racing szorosan együttműködik a Magyar Mobilitásfejlesztési Ügynökséggel (HUMDA) a sportágfejlesztés, versenyzőtámogatás és az utánpótlás nevelés terén. Felkeltette továbbá érdeklődését a MAMI technikum versenymérnök, illetve versenyszerelő hallgatóinak integrálása a csapatba, így biztosítva lehetőséget a világbajnoki porondon való tapasztalatszerzéshez.

Werner Dahmen, a gyári BMW Endurance csapat tulajdonosa és vezetője részletesen bemutatta csapatuk felépítését, működését. Emellett megbeszéléseket folytattak a hosszútávú együttműködés lehetőségeiről. Dahmen úr örömét fejezte ki, hogy a „BMW család” szeptembertől egy újabb taggal bővül.

Kovács Bálint menedzsere, Kelemen Krisztián jóvoltából lehetőség nyílt a lengyel Wójcik Racing Team boxtechnikai eszközeit, megoldásait is megismerni és bepillantást nyerni a működési folyamataikba.

A szakmai látogatás kiemelkedően eredményes volt. A szakmai stáb tagjai sokkal élesebb képet kaptak a verseny folyamatáról, a rendszerek működéséről, mivel a helyszínen minden aspektusból láthatták az esemény egészét. Ezen ismeretek megszerzése nagyban fogja segíteni a felkészülést, mind a szeptemberi Bol ‘d Or 24 órás versenyre mind pedig a 2025-ös teljes évadra.

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés