A Bimota 2025-ben visszatér a WSBK-ba!

Szöveg: Kawasaki press

A négyütemű gépek számára nem ismeretlen Bimota nem kevesebb, mint hét futamot nyert az 1988-as Superbike Világbajnokság legelső évében Davide Tardozzi (5) és Stephane Mertens (2) révén. A Bimota még 2000-ben is képes volt a WSBK futamgyőzelemre, köszönhetően a néhai, nagyszerű Anthony Gobertnek, aki egy SB8R gépen a dobogó legfelső fokára állt egy nedves Phillip Island-i versenyhétvégén.

A 2025-ös szezonban a Bimota a Kawasakival közös vállalkozásban vesz részt, amelynek eredményeként egy Kawasaki motorral (plusz szövetséges technológiával) felszerelt Bimota alváz készül a WSBK versenyekre. Nemcsak az adományozó Ninja ZX-10RR erőforrás lesz ismerős, hanem a csapat többi tagja is, ahogy a Kawasaki átteszi erőfeszítéseit a Bimota versenyprogramba, ami mérföldkőnek számít a Kawasaki Racing Team útján, miután közel négy évtizedet töltött el a világ elsőszámú világában.

A Bimota többségi részvényese, a Kawasaki és a Rimini székhelyű olasz gyártó közötti szoros együttműködésben az új csapat Bimota by Kawasaki Racing Team néven fog működni.

A Bimota és a Kawasaki által közösen kifejlesztett gépen az új csapat kulcsszerepet játszik majd a Bimota márka szélesebb körű globális ismertségében és piaci jelenlétében, valamint kulcsfontosságú lesz a kézzel épített kézműves megmunkálás és gondosság kiemelésében, amely az alkatrészek megalkotásához szükséges. Bimota termék. A Bimota márka és az alapvető verseny-DNS szélesebb körű felértékelődése várhatóan a Bimota utcai motorkerékpárok iránti kereslet és eladások növekedését is eredményezi majd.

A Kawasaki új irányvonaláról a WSBK-ban Hiroshi Ito, a Kawasaki Motors Ltd. elnök-vezérigazgatója kijelentette:

„A Bimota irigylésre méltó hírnevet szerzett a motorkerékpárok tervezésében és gyártásában. E világhírű márka evolúciójára vonatkozó elképzelésünk részeként, a versenyzést logikus következő lépésnek tekintjük mind a termékfejlesztés, mind a márka globális színtéren való megjelenése szempontjából.
A WSBK iránti elkötelezettségünk olyan erős, mint eddig soha, és reméljük, hogy ez az új versenyprojekt energiával tölti fel mind a Bimota, mind a Kawasaki rajongóit. A versenysikerek iránti szenvedély továbbra is fennáll, és alig várjuk, hogy a Bimota by Kawasaki Racing Team jelen legyen a 2025-ös WSBK rajtrácson.

Bimota ügyvezető igazgató nevében Pierluigi Marconi:

„A Kawasaki által kínált mérnöki, technológiai és napi üzleti támogatásnak köszönhetően a Bimota határozottan visszakerült a média és a potenciális vásárlók tudatába, most itt az ideje, hogy egy következő lépést tegyünk fejlődésünkben.
A Bimota az első naptól kezdve a versenyzés része a DNS-ének, és a WSBK versenyen való részvétel az új termékpalettánk fejlesztése mellett, miközben bővíti az európai és globális márkakereskedői hálózatot, ennek tagadhatatlan logikája van.
A Kawasaki Racing Team meglévő szakértőinek páratlan tapasztalata, valamint a japán Kawasaki Motors, Ltd. teljes körű támogatása és együttműködése büszkeséggel és optimizmussal tölt el bennünket. A Bimota by Kawasaki Racing Team minden bizonnyal a Bimota történet következő fejezetének alapjait fogja képezni.

A KRT csapatmenedzsere, Guim Roda a következőket mondta:

„Az elmúlt tizenhárom évben jómagam és a granollersi KRT műhelyben dolgozók teljes szívvel a Kawasaki Superbike projektnek szenteltük magunkat, és ezalatt hét WSBK versenyzői címet szereztünk, valamint számos csapat- és gyártói díjat.
Most – miután a Kawasaki közel négy évtizeden át versenyzett a Superbike bajnokságban – büszkék vagyunk arra, hogy egy új korszak részesei lehetünk, amely az új Bimota by Kawasaki Racing Team infrastruktúráját alkotja.
Az biztos, hogy szakítunk majd egy kis időt a Kawasaki Superbike-versenyzési örökségének elmélkedésére és megünneplésére, de rendkívül izgatottak vagyunk, hogy ennek az új Bimota és Kawasaki közös vállalkozásnak a központi elemei lehetünk. Ez egy evolúció a Kawasaki megközelítésében a sorozatgyártású versenyzés legmagasabb szintjéhez, és megtiszteltetés számunkra, hogy szerepet játszhatunk ebben az új projektben.
Bízom benne, hogy rendelkezünk a sikerhez szükséges technológiával és emberi erőforrásokkal, és ez egy friss, energizáló tapasztalat lesz egy lenyűgöző, két versenyzős csapat bemutatása a 2025-ös Motul FIM WSBK bajnokságban.”

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés