Berúgta az IDM ajtaját Görbe Soma, aki az első pole pozíció után az első futamgyőzelmét is megszerezte.

Szöveg: H-Moto UNI Győr Team
Fotó: Racing Passion Photography – Damon Teerink         

Tavaly rendkívül sikeres esztendőt tudhatott magáénak a H-Moto UNI Győr Team: a nagyon erős német bajnokságban (IDM) Kovács Bálint abszolút újoncként egy gyári BMW nyergében összetettben a 8. helyen végzett a világbajnoki erősségű Superbike kategóriában. 2024-ben immár kibővült csapattal vágnak neki az idei IDM szezonnak, hiszen Bálint mellett ott van a Pro Superstock 1000 mezőnyében a Northen Talent Cup sorozat 2020-as szezonjában bajnoki címet szerző Görbe Soma is. Mindketten a Hungarian Motorsport Academy (HUMDA) támogatottjai, azaz kizárólag a felkészülésre és a versenyzésre kell koncentrálniuk.

És ha már ott van a Sachsenringen, hát Görbe Soma azonnal megmutatta a világnak, miért is tartják az egyik legtehetségesebb magyar motorosnak. Többen megmosolyoghatták, amikor az érettségire készülő 18 éves fiatal azt mondta, nyerni szeretne élete első ezres futamán az IDM rendkívül erős mezőnyében. Ám Soma bebizonyította, nagyon is komolyan gondolta ezt: előbb a szabadedzéseken szerepelt remekül – az elsőn még 2. lett, de a másodikat már megnyerte –, megszerezte a pole pozíciót, mégpedig mindkét időmérőt megnyerve –, majd feltéve a koronát eddigi szereplésére, nagy fölénnyel, 12 másodperces előnnyel az első futamot is megnyerte. Már csak az a kérdés, hogy a ma délután 16 órakor kezdődő második futamon is sikerül-e a teljes mezőnyt maga mögé utasítania a Pro Superstock 1000-es kategóriában.

„Hihetetlen, ami eddig itt történik velem, hiszen mind pénteken, mind pedig szombaton domináltunk eddig, egyedül az első szabadedzést nem sikerült megnyernem. A versenyen aztán minden összeállt, hibátlan motorozással sikerült nyernem, így a dobogó legfelső fokán állva hallgathattam a magyar himnuszt. Mindenkinek köszönöm a segítséget, igyekszem a második futamon is a legjobbat kihozni magamból” – árulta el Görbe Soma.

A Hungarian Motorsport Academy utánpótlásnevelési rendszert a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. hozta létre és működteti.

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés