IOM TT: Új rekord! 200 km/óra feletti ÁTLAG! az újoncok között!

Szöveg: Amrein László
Képek: BBC Sport

Mi is lehetne a legaktuálisabb téma a motorsportban jelenleg, mint az éppen zajló Isle of Man Tourist Trophy verseny. Számtalan portál tudósít az eseményről világszerte, napi aktualitások özöne zúdul ránk a különböző médiás csatornákon keresztül, csak győzzük feldolgozni a sok infót!

Természetesen a MotoRage.hu oldalon is jelentek meg előzetesen anyagok a versenyről, viszont a napi aktualitást meghagyjuk a naprakész tudósítóknak.

Ennek ellenére figyelemmel kísérem a versenyt (már csak azért is, mert személyes emlékek is fűznek a hozzá), és most egy BBC hírt azért kiemelnék. A top versenyzők között nem ritka a 200 km/h feletti kör átlagsebesség (gondolj bele, ez mennyire durva – főleg egy közúton) a kb. 60 km-es pályán, most viszont Glenn Irwin „első áldozóként” 207 km/h átlagot futott! Irwin nem kezdő a motorsportban, ugyanis a BSB (British SuperBike) bajnokságban versenyzik, az utcai versenyzés fortélyait pedig a szintén híres North-West 200 versenyeken sajátította el, amit több alkalommal is megnyert. A TT-n most indult először, és mint láthatjuk, nem is akármilyen kezdéssel.

Irwin egy CBR1000RR Honda Fireblade nyergében versenyzik (John McGuinnes csapattársaként), ami eredmény a Hondának egy újabb trófea, nem mellékesen megjegyezve, hogy ezen a versenyen ünnepelte a Fireblade a 30. évfordulóját.

Egy friss összefoglaló a szokásos fantasztikus onboard felvételekkel megtűzdelve!

További érdekes híreket, cikkeket itt találsz (klikk a képre):

Eladó motorok

Videó szerkesztés